miercuri, 30 noiembrie 2011

Proiectul Venus

Proiectul Venus
Proiectul Venus prezintă o direcție nouă, îndrăzneață pentru umanitate, care impune nimic mai puțin decât remodelarea totală a culturii noastre. Există multe persoane azi, care sunt preocupate de problemele grave ale societății noastre moderne: şomaj, crime violente, înlocuirea omenilor de tehnologie, suprapopularea şi declinul ecosistemelor Pamântului. După cum veţi vedea, Proiectul Venus este dedicat confruntării acestor probleme printr-o implicare activă în cercetarea, dezvoltarea și aplicarea unor soluții funcționabile.
Economie Bazată Pe Resurse

O economie bazată pe resurse este un sistem în care toate bunurile şi serviciile sunt disponibile, fără a folosi bani, credite, schimb sau orice alt sistem de datorii sau servitute. Toate resursele devin moştenirea comună pentru toti locuitorii, nu doar pentru câțiva. Premisa pe care acest sistem se bazează este că Pământul este bogat în resurse abundente; practica noastră de raţionare a resurselor prin metode monetare este irelevantă şi contraproductivă pentru supraviețuirea noastă. Într-o economie bazată pe resurse toate resursele lumii aparțin ca moştenire comună tuturor oamenilor de pe Pamant, astfel dispare nevoia graniţelor artificiale care separă oamenii. Acesta este imperativul de unificare. O economie bazată pe resurse ar permite folosirea tehnologiei pentru a depăşi resursele limitate prin aplicarea surselor regenerabile de energie, informatizând şi automatizând fabricile de producţie şi stocul, proiectând orașe eficiente energetic, sigure şi sisteme de transport avansate, furnizând asistenţă medicală universală şi o educație mai relevantă şi mai presus de toate, prin generarea unui nou sistem stimulator bazat pe preocuparea față de oameni și de mediu.

Sistemele Orașului
01. Cupola centrală sau tema centru va găzdui baza sistemului cibernetic, facilităţi de educaţie, centru de acces, sisteme computerizate de reţele de comunicaţii, facilităţi de sănătate și de îngrijire a copilului.
02. Clădirile din jurul domului central vor furniza comunităţii centre pentru activităţi culturale, cum ar fi artă, teatru, expoziții, concerte, centre de acces, precum şi diverse alte forme de divertisment.
03. Urmează apoi, complexul de proiectare şi de dezvoltare pentru acest oraș de cercetare şi planificare. Centrele de proiectare sunt frumos decorate cu ambianțe naturale.
04. Adiacent echipamentelor de cercetare, se află restaurantele și alte facilități.
05. Cele opt cartiere au o varietate de forme unice de arhitectură liberă pentru a îndeplini diferitele nevoi ale ocupantului. Fiecare casă este înconjurată de grădini minunate separând-o de cealaltă cu un peisaj natural abundent.
06. Suprafețe retrase din circuitul agricol pentru surse de energie regenerabilă, nepoluantă, cum ar fi generatoarele eoliene, sisteme de energie solară și termică concentrată, geotermală, fotovoltaice și altele.
07. Urmează instalațiile hidroponice interioare şi centura agricolă exterioară care vor fi folosite pentru a dezvolta o mare varietate de plante organice fără utilizarea pesticidelor.
08. Un canal navigabil circular pentru irigare şi filtrare înconjoară centura agricolă.
09. Zona cea mai periferică este utilizată pentru activităţi de recreere, cum ar fi ciclism, golf, drumeții și călărie, etc.
Toate facilitățiile sunt disponibile pentru toată lumea, fără cost într-o economie bazată pe resurse. Scopul acestei tehnologii sofisticate este de a elibera oamenii de sarcinile plictisitoare și monotone, de a le pune la dispoziţie un nivel de trai mult mai înalt şi de a le oferi mai mult timp liber.
Cu un prilej favorabil pentru creştere economică constantă şi creație, oameni ar avea timpul şi libertatea alegerii modului de viață pe care îl găsesc cel mai corespuzător. Orasul este conceput pentru a deservi nevoile fiecărui membru al societăţii.
Guvernul Cibernetic
Proiectul Venus cheamă la o societate cibernetică în care computerele ar putea înlocui sistemul demodat de alegerea politicienilor care în majoritatea cazurilor reprezintă diverse grupuri de interese. Aceasta nouă tehnologie nu va dicta sau monitoriza viața individuală, deoarece ar putea fi considerat o ofensivă socială şi contraproductivă. Cărți cum ar fi 1984 şi Brave New World şi filme artistice ca Blade Runner şi Terminator 2 au transmis teamă unor persoane cu privire la preluarea controlului de către tehnologie în societatea noastră. Singurul scop al Proiectului Venus Project este de a eleva potențialul spiritual şi intelectual al tuturor oamenilor, în acelaşi timp cu furnizarea de bunuri şi servicii care vor îndeplini nevoile individuale şi materiale.
Cibernatizarea este legatura calculatoarelor cu sistemele automatizate. În cele din urmă sistemele cibernetice centrale vor coordona toate maşinăriile şi echipamentele care deservesc întregul oraş, naţiunea şi în final lumea. Se poate privi ca la un sistem nervos electronic autonom extins în toate domeniile complexului social.
În plus, pentru a asigura funcţionarea eficientă a diferitelor funcţii ale orașului, toate procesele şi serviciile pot fi echipate cu senzori electronici de răspuns de mediu. Aceşti senzori pot fi coordonați cu sisteme redundante, de back-up, care ar putea opera și în caz de defecțiune sau de cădere a sistemelor primare al oraşului.
Tipuri de energii
Energia Solară
Energia solară are un potenţial extraordinar de la panourile fotovoltaice care înmagazinează energie în baterii pentru uz privat, la centralele electrice solare imense terestre și maritime. Radiaţia solară care loveşte suprafaţa Pământului în fiecare an, este de 10.000 de ori mai mare decât consumul mondial de energie actual. Noi tehnologii apar constant pentru a valorifica acest potenţial.
Energia geotermală
Pe măsură ce tehnologiile de conversie îi vor creştere fezabilitatea, energia geotermală își va asuma un rol mai proeminent. Deja disponibilă în diferite regiuni geografice din întreaga lume, atât pe uscat cât şi pe mare, această sursă de energie ar putea oferi suficientă energie nepoluantă pentru următorii mii de ani.
Turbinele subacvatice
Aceste structuri subacvatice sunt concepute pentru a transforma o parte din curentul mareelor în energie electrică nepoluantă, prin intermediul turbinelor. Aceste turbine rotative lente vor avea separatoare centrifugale și deflectoare pentru a preveni vătămarea vieții marine.
Transporturile
Automobilele
        Automobilele.Autoturismele raţionalizate vor furniza o viteză mare, vor fi eficiente energetic şi sigure pentru transportul de lungă distanță. Unele vehicule vor avea roţi, în timp ce altele vor fi echipate cu levitație magnetică sau capacităţi de plutire aeriană. Cele mai multe vehicule vor fi dotate cu tehnologie de recunoaştere vocală, permițând pasagerilor să-și programeze destinaţia prin comandă vocală. Sistemele de monitorizare automată vor spune vehiculelor când revizia este necesară şi vor fi capabile să se deplaseze singure la service și la facilitățile de întreținere a lor. Utilizarea energiei electrice curate, nepoluante permite vehicolului să opereze silenţios, în timp ce senzori de proximitate, conectați la computerul de bord pentru reglarea automată a vitezei și a frânării de urgență, vor spori siguranța, permițând autovehicolelor să evite coliziunile.
Ambarcaţiunile maritime
Ambarcaţiunile maritimeAcest vas modular care pleacă dintr-un oraş marin este compus din plutitoare și secțiuni detaşabile care pot fi încărcate sau descărcate rapid. Numărul de secţiuni poate varia în funcţie de cantitatea de încărcătură care urmează să fie livrată. Când toate modulele sunt conectate, ele pot fi propulsate ca o singură unitate. Apoi, când încărcătura ajunge la destinaţie, module selectate pot fi deconectate şi trase spre docuri.
Aeronavele
Deoarece aeronavele militare nu vor mai fi necesare în viitor, accentul poate fi mutat către vehicule aeriene cu destinații medicale, de urgenţă, de servicii și de transport. Aici este prezentat un exemplu de aeronavă VTOL (Decolare şi Aterizare Verticală) cu trei turbine sincrone, care permit o manevrabilitate excepțională. Aceste aeronave de formă deltoidică și pot fi controlate prin mijloace electrodinamice, eliminând necesitatea eleroanelor, elevatoarelor, cârmei, spoilerelor, flapsurilor sau oricăror alte controale mecanice. Adițional cu oferirea unei mai bune manevrabilități şi calităţi aerodinamice, această tehnologie inovatoare, va servi și ca un sistem anti-îngheț. În cazulul unei aterizări de urgenţă, combustibilul va fi evacuat afară pentru a preveni incendiile.


Acest proiect este o utopie, eu unul nu il consider realizabil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu